Cloud Digital Leader -sertifikaatti – miksi ja miten?

#GOOGLECLOUDJOURNEY: Cloud Digital Leader -sertifikaatti – miksi ja miten?

Kirjoittaja: Anthony Gyursanszky, toimitusjohtaja, Codento

 

Esipuhe

Koska meidän Codenton tekniset konsulttimme ovat olleet kiireisiä Google Cloud -sertifikaattien suorittamisessa, minä ja enemmän kaupalliset kollegani olemme yrittäneet pysyä tahdissa käymällä Googlen myyntikurssit (nämä vaaditaan  yritystason kumppanistatuksen saavuttamiseksi) ja opiskelemalla perusasiat Courseran Google Cloud -peruskurssien avulla. Vaikka jälkimmäisten kurssien tekniset labrat olivatkin mielenkiintoisia ja konkreettisia, niitä ei niinkään tarvita omissa tehtävissämme.

Näistä näkökulmasta heräsikin kysymys: mikä on oikea tapa hankkia riittävästi tietoa pilviteknologiasta ja digitaalisesta transformaatiosta liiketoiminnan näkökulmasta sekä oppia uusimmat Google Cloud -tuotteet ja tiekartat?

Olenkin viime aikoina huomioinut, että monet kollegani muissa ekosysteemiyrityksissä ovat suorittaneet Googlen Cloud Digital Leader -sertifikaatin. Uteliaisuuteni heräsi: olisiko tämä sertifikaatti hyödyllinen myös minulle?

 

Miksi ylipäätään vaivautua?

Googlen sanoin ”Cloud Digital Leader on lähtötason sertifiointikoe, ja sertifioitu voi osoittaa Google Cloud -ydintuotteiden ja -palveluiden ominaisuudet ja niiden hyödyn organisaatioille. Cloud Digital Leader voi myös kuvata yleisiä yrityskäyttötapauksia ja kuinka pilviratkaisut tukevat yritystä.”

Oletin aiemmin, että tämä sertifikaatti kattaa sekä Google Cloudin että Google Workspacen ja erityisesti miten kulttuurinen muutos johdetaan Workspace-alueella, mutta tämä oletus osoittautui täysin vääräksi. Workspacea ei käsitellä, kyse on pelkästään Google Cloudista. Tämä oli hyvä uutinen minulle, sillä vaikka olemmekin tyytyväisiä Workspacen käyttäjiä Condetolla, konsultointiliiketoimintamme perustuu yksinomaan Google Cludiin.

Mitä  sertifikaatti sitten kattaa? Kuvailisin sisältöä seuraavasti:

  • Pilviteknologian perusteet ja mahdollisuudet organisaatioille
  • Erilaiset datahaasteet ja -mahdollisuudet sekä miten pilvi ja Google Cloud voivat olla avuksi, huomioiden myös koneoppiminen ja tekoäly
  • Erilaisia ​​polkuja  organisaatioiden pilvisiirtymään ja miten Google Cloudia voidaan hyödyntää sovellusten modernisoinnissa
  • Kuinka suunnitella, ajaa ja optimoida pilvi pääasiassa liiketoiminnan ja vaatimustenmukaisuuden näkökulmasta

Mikäli nämä aiheet ovat sinulle tärkeitä ja haluat ottaa vastaan ​​sertifiointihaasteen, Cloud Digital Leader on sinua varten.

Kuinka valmistautua testiin?

Kun etenin sertifikaattimatkassani sain tietää, että Google tarjoaa ilmaisia ​​koulutusmoduuleja kumppaneille. Kumppanien tekninen koulutussisältö on saatavilla kumppaneille Google Cloud Skills Boost for Partners -palvelussa. Mikäli et ole Google Cloud -kumppani, sama koulutus on saatavilla myös ilmaiseksi täältä.

Koulutusmoduulit ovat korkealaatuisia, erittäin selkeitä ja helppoja seurata. Jokaisessa neljässä moduulissa on kalvopaketti, jossa kussakin on noin 70 kalvoa. Tekstin ja tiedon määrä kalvoa kohden on pieni, eikä niiden läpikäyminen vie montaa minuuttia.

Varsinaiset koulutusvideot voi katsoa läpi kaksinkertaisella nopeudella, ja jokaisen osion jälkeen on vastattava 80 %:n oikein. Toisin kuin varsinaisessa sertifiointitestissä, kysymykset osoittautuivat hieman vaikeammiksi, koska vastaan tuli myös monivalintakysymyksiä.

Kokemukseni mukaan koulutuksen läpikäymiseen ja varsinaisen sertifikaatin suorittamiseen menee noin 4-6 tuntia. Tämä on siis hyvin erilainen vaatimustasoltaan kuin tekniset sertifikaatit, joissa on kyse viikkojen ponnisteluista ja tarvittavista kattavista esitiedoista.

 

Kuinka rekisteröityä kokeeseen?

Helpoin tapa suorittaa sertifikaatti on varata verkossa valvottu testi Webasessorin kautta. Hinta on 99 USD plus ALV, joka tulee maksaa etukäteen. Etätesteille on tarjolla runsaasti aikoja 15 minuutin välein käytännössä kaikkina arkipäivinä. Ja kyllä, jos mietit, aikavälit esitetään paikallisessa ajassasi, vaikka sitä ei mainitatkaan.

Kuinka suorittaa online-testi? Ennen koetta on muutama asia varmistettava:

  • Työskentelyhuone, jossa voit työskennellä yksityisesti
  • Pöytä oltava kohtuu tyhjä
  • Henkilöllisyystodistus saatavilla
  • Sinun on asennettava suojattu selain ja lähetettävä valokuvasi etukäteen (vähintään 24 tuntia)
  • Muut ohjeet kuten ilmoittautumisprosessissa

Tenttilinkki ilmestyy Webassessor-sivustolle muutama minuutti ennen suunniteltua ajankohtaa. Tämän jälkeen joudut odottamaan ensin 5-15 minuuttia aulassa ja sinut ohjataan muutaman vaiheen läpi, kuten henkilöllisyystodistuksesi näyttäminen ja huoneesi ja pöytäsi näyttäminen web-kamerallasi. Tämä osa kestää noin 5-10 minuuttia.

Kun olet ilmoittautunut kokeeseen, aikalaskuri näkyy koko kokeen ajan. Vaikka enimmäisaika on 90 minuuttia, kaikkiin 50–60 kysymykseen vastaaminen vie todennäköisesti vain noin 30 minuuttia. Kysymykset ovat melko lyhyitä ja yksinkertaisia. Vaihtoehtoja ehdotetaan neljää ja vain yksi on oikea. Jos epäröit kahden mahdollisen oikean vastauksen välillä (kuten minulle kävi muutaman kerran), voit palata niihin lopuksi. Joidenkin lähteiden mukaan riittää, että 70 prosenttiin kysymyksistä on vastattava oikein.

Kun olet lähettänyt vastauksesi, saat heti tiedon siitä läpäisitkö vai et. Tietoja arvosanoista tai oikeista/vääristä vastauksista ei kuitenkaan anneta. Google lähettää sinulle varsinaisen todistuksen muutaman arkipäivän kuluessa. Mahdollinen uusi testi voidaan ajoittaa aikaisintaan 14 päivän ajanjakson jälkeen.

 

Oliko se sen arvoista?

Cloud Digital Leader -sertifikaattia ei lasketa varsinaisesti Googlen ammattisertifikaatiksi, ja sitä ei sisällytetä yritystason kumppanistatuksiin tai spesialisaatioihin. Tämä saattaa kuitenkin muuttua tulevaisuudessa.

Oletan, että Googlella on seuraavat tavoitteet tälle sertifikaatille:

  • Tarjoaa rooliriippumattomia entry-sertifikaatteja, myös yleisille rooleille, kuten muissa ekosysteemeissä (Azure / AWS Fundamentals)
  • Tuoda Google Cloud -ekosysteemi paremmin yhteen oikeanlaisen yhteisen kielen ja näkemyksen kautta, mukaan lukien kumppanit, kehittäjät, Googlen työntekijät ja asiakkaiden päätöksentekijät
  • Kohdistaa liike-elämän ja tekniset ihmiset työskentelemään paremmin yhdessä puhumaan samaa kieltä ja ymmärtämään korkean tason käsitteitä samalla tavalla
  • Tarjota myynnin peruskoulutusta laajemmalle yleisölle, jotta myyjät voivat tuntea itsensä ”sertifioiduiksi”

Sertifiointi on voimassa kolme vuotta, mutta vaikka perusperiaatteet pätevät jatkossakin Google Cloud -tuotetuntemus vanhenee melko nopeasti.

Oliko ajankäyttö panostuksen arvoista? Minulle ehdottomasti kyllä. Kävin käytännössä läpi aineiston yhdessä iltapäivässä ja varasin serttitestin seuraavalle aamulle, joten tähän ei mennyt liikaa aikaa. Mutta koska olen jo jonkinlainen pilviveteraani ja Google Cloudin puolestapuhuja, olettaisin, että tämä olisi arvokkaampi silmien avaaja AWS/Azure-kannattajille, jotka eivät vielä ole perehtyneet Google Cloudin laajaan potentiaaliin. Peukut pystyssä myös meille kaikille Googlen ekosysteemissä oleville liiketoiminnan ammattilaisille – tämä on käytännössä pakollinen portti ekosysteemissämme työskentelemiseen.

 

Blogin kirjoittajasta:

Anthony Gyursanszky, toimitusjohtaja, liittyi Codentoon vuoden 2019 lopulla yli 30 vuoden kokemuksella IT- ja ohjelmistoalalta. Anthony on aiemmin toiminut johtotehtävissä F-Securessa, SSH:ssa, Knowit / Enderossa, Microsoft Finlandissa, Tellabsissa, Innofactorissa ja Elisassa. Gyursanszky on toiminut myös ohjelmistoyritysten hallituksissa, mukaan lukien Arc Technology ja Creanord. Anthony toimii myös arvokartoituspalveluiden johdon konsulttina. Anthonyn kokemus kattaa liikkeenjohdon, tuotehallinnan, tuotekehityksen, ohjelmistoliiketoiminnan, SaaS-liiketoiminnan, prosessihallinnan ja ohjelmistokehityksen ulkoistamisen. Ja Anthony on nyt myös sertifioitu Cloud Digital Leader.

 

Ota yhteyttä ja kysy lisää Codenton palveluista: